Photobucket

Synnytys oli ollut liian rankka Autumnille. Hän oli nukkunut yön aikana pois. Sven oli nyt yksinhuoltaja. Häntä pelotti kovasti ajatus, ja mietti miten pärjäisisi lapsen kanssa. 

 

Photobucket

Sven kipitti taloon sisälle ja otti lapsen syliinsä ja rutisti tätä. Hän päätti antaa lapselle isomummonsa nimen, Svea. Lapsen nimi olisi siis Svea Larsson. " Minä pidän sinusta hyvää huolta min kärlek", Sven kuiskasi lapsen korvaan.  

 

Photobucket

Silloin kun Sven kerkesi hengähtää hetken hän päätti opetella lisää ruotsalaisia perinneruokia. Täytyisihän hänen pystyä opettamaan Svealle ruotsalaisia perinteitä, joiden avulla hän vielä hurmaisisi tulevan miehensä. Skånelainen spettekaka oli ruoka, joka Svean oli ehdottomasti osattava! 

 

Photobucket

Vaikka Sven kuinka rakasti tytärtään, hän inhosi ylikaiken vaippojen vaihtamista. Pelkkä kakan haju sai hänet juoksemaan vessanpöntölle kakomaan. Sven odotti innolla sitä aikaa kun Svea osaisi itse pitää huolta vessa-asioistaan.

 

Photobucket

Yksinhuoltajan elämä ei ollut mitään helpointa. Sven pelkäsi että masennus oli iskenyt häneen, sillä hän oli kovin surullinen. Mutta hän päätti piristyä, koska Svea ansaitsisi hyvän elämän ja rakastavan isän.  

 

Photobucket

Raha oli tiukilla, joten Sven päätti myydä parisängyn ja Autumnin tavaroita, kuten hänen upean pyöränsä. Rahaa tuli vähäsen, ja taloon saatiin tehtyä pieniä muutoksia. Sven oli hyvin tyytyväinen, että Svea saisi kasvaa kodikkaassa ruotsalaisessa kodissa. 

  

Photobucket

Kun yksinhuoltajan arkeen tottui, Sven oppi jopa nauttimaan siitä. Hänestä oli ihana siivota, kerätä roskia, tiskata ja pyyhkiä pölyjä. Tämä voi johtua kyllä siitäkin, että Sven ei ollut tavannut muita ihmisiä (naisia) sitten  Autumnin kuoleman. 

  

Photobucket

Svealle hän päätt iostaa hienon leluarkun, joka oli täynnä hienoja leluja ! Lisäksi Sven löysi ruotsalaiselta kirpputorilta hienot vaatteet, jotka olivat ennen kuulunut Göteborgin herttualle. Lisäksi talo sai uuden ilmeen, joka kuvasti enemmän Svenin käsitystä ruotslaisesta sisustuksesta. 

 

Photobucket

Vihdoinkin Svea kasvoi taaperoksi. Hänellä on ilmiselvä äitinsä suu, ja isänsä nenä, hiukset ja silmät. Oikea isintyttö hän. Sven oli ostanut samalta kirpputorilta myös Svealle hienot vaatteet. 

 

Photobucket

Leluarkku oli hyvä ostos, nimittäin Svea ihastui sen leluihin. Hän leikki aamuin ja illoin sen leluilla ja oli hyvin onnellinen. Tai ainakin vaikutti Svenin mielestä siltä. 

 

Photobucket

Sven halusi opettaa tyttärelleen sekä suomenkielen että ruotsinkielen taidot. Siinähän oli opetettavaa Svealle. Ensimmäinen ruotsalainen sana minkä Svea oppi oli kat. Suomalainen taas oli muna. Sven oli mahtava opettaja.  

 

Photobucket

Kun Svea tajusi että leluarkun sisälle pystyy menemään piiloon tuli siitä hänen piilopaikkansa. Sven ei ensiksi tajunnut tätä piiloa, ja pelkäsi että Svean olivat kidnapanneet ruotsalaisen monarkian kannattajat. Mutta onneksi niin ei ollut.

 

Photobucket

"Pomo hei, jag behöver nu palkatonta sairaslomaa", Sven soitti pomolleen. Hän nimittäin halusi seurata Sveaa, ja vielä opettaa hänet kävelemään ja käymään potalla. Tuota kaikkea hän ei pystyisi tekemään ja samalla käymään töissä, joten tämä olisi hyvä vaihtoehto. 

 

Photobucket

"Kultamussukka, kohta sinusta kasvaa jo iso tyttö!", Sven sanoi haikeana tyttärelleen. Svea vain pyöritteli silmiään, sillä hän oli hyvin innoissaan että kohta hän pääsisi kouluun opettelemaan laskemisen taidot ja miten kirjoitetaan. 

 

Photobucket

Sveasta kasvoi hyvin näpsäkkä neiti. Hänen luonteenpiirteensä ovat hyvä, kalannarraaja ja sikeäuninen! Eli melkein samanlainen kuin isänsä. Sven rakennutti Svealle oman pienen huoneen, jossa Svea saisi rauhassa viettää aikaansa. Halusihan Sven tyttärelleen vain parasta. 

 

Photobucket

Uuni oli pakko ostos. Kohta Sven taitaisi sushin ja ratatouillen, mitkä eivät olleet ruotsalaisia perinneruokia, mutta ne olivat hänen äitinsä vakioruokia, joten Sven halusi osata ne myös. Mutta nyt ensiksi juusto ja pasta saavat riittää. 

 

Photobucket

Joskus kun Svenillä oli tiukka paikka Svean kanssa, eikä tiennyt mitä pitäisi tehdä että ruotsalainen kasvatus tapahtuu, niin hänellä oli kirja tälläisiä tilanteita varten. Kirja neuvoi tilanteelle kuin tilanteellekin ratkaisun.

 

Photobucket

Tämän tilanteen ratkaisu oli viedä Svea kalaan, että hän oppisi perinteen ja että isä-tytär suhde kehittyisi vielä paremmaksi! Svea pyydysti 3 kalaa ja Sven 5 mutua. Hyvä ja tuottelias kalareissu kaikin osin.  

 

Photobucket

Sven lahjoitti yhden kaloistaan Svealle, jotta tyttö saisi ihka ensimmäisen oman lemmikin. Kultakala sai nimekseen Silvia, tyypillinen ruotsalainen nimi. 
"Kun saat lapsia, muista nimetä heidät ruotsalaisittain!", Sven opetti tyttärelleen. 

 

Photobucket

Oli vuorossa Svean ensimmäinen koulupäivä, jota hän oli odottanut innoissaan! Hänellä oli sinikeltaisit vihot ja kynät. Sven ei voinut juhlia tyttärensä kanssa tätä ilon hetkeä, sillä hän oli töissä tienaamassa rahaa. Mutta naapurin rouva otti tästä tilanteesta kuvan hänelle.

 

Photobucket

Svean ensimmäinen koulupäivä meni hyvin. Hän oppi pluslaskut ja miten kirjoitetaan aakkoset. Mutta koulu olikin tylsempää kuin hän oli kuvitellut. Ehkä hänen olisi pitänyt sittenkin mennä siihen ruotsinkieliseen yksityiskouluun. 

 

Photobucket

Menestyneen koulupäivän kunniaksi Sven oli ostanut tyttärelleen lahjaksi oman maalaritelineen ja taulun. Sekä tietenkin siihe kuuluvat värit ja ammattilaisen pensselit. Svea innostui kovasti tästä lahjasta, ja päätti jatkossakin panostaa kouluun. 

 

Photobucket

Myös Sven kokeili miten maalaaminen onnistuu. 

 

Photobucket

Vähennyslaskut tuottivat suuria ongelmia Svealle, joten Sven opetti tytärtään joka ilta. Vaikka hän ei itse mikään matikkanero ollutkaan, mutta hän halusi että Svea pärjäisi hyvin koulussa.

 

Photobucket

Ruotsalaiset kokkaustaidot pettivät Svenin! Syttyi suuri tulipalo, joka poltti hellan ja melkein myös Svean huoneen. Tämä järkytti heitä kumpaakin todella paljon. 

 

Photobucket

Tulipalon takia Svea missasi koulubussin ja joutui polkemaan naapurin Kallen pyörällä hikiotsassa kouluun, ettei vain myöhästyisi. Hän oli hyvin vihoissaan isälleen tästä tempauksesta. 

 

Photobucket

"Senkin sählä! Ne olohuoneen harmaat lattiat olivat arvokkaita, etkö sattumoisin muista!", Svea raivosi isälleen. 
"Kultapieni minä pesen ne monitehoaineella, niin ne ovat varmasti ehommat kuin uudet", Sven lupasi. Hän oikein säikähti tyttärensä aggressiivisuutta.

 

Photobucket

Svea päätti lähteä kaupungin leikkipuistoon viilentämään hermojaan. Laskettuaan 20 kertaa edes takaisin liukumäessä, hän oli ihan puhki, ja päätti lähteä kotiin valmistautumaan suurta hetkeään varten.

 

<Photobucket

Nimittäin Svea kasvoi hyvin kauniiksi ruotsalaiseksi neitokaiseksi. Hänen mekkonsa oli äitinsä vanhoja nuoruudenmekkoja. Hän mielestään kunnioitti äitinsä muistoa pitämällä mekkoa. Hän sai perherakkauden vielä luonteenpiirteekseen.

 

Photobucket

Sven päätti aloittaa vielä viime hetkien kuntoilut ennen kuin hän vanhenisi. Ja tietenkin hän tulisi tarvitsemaan voimia pitäkseen Svean kurisssa nämä teinivuodet.

Miten käy Svenin vanhenemisen ja miten hän pärjää Svean kanssa!
Lue seuraava jakso, ja laita ihmeessa kommenttia :--)